Se încarcă...

Descrierea proiectului

Crearea unui sat pescăresc și al activităților tradiționale de pescuit din zona FLAG Delta Dunării se impune ca reacție fermă împotriva dispariției elementelor materiale și imateriale care construiesc identitatea comunitatilor pescărești locale.

Investiția realizată în cadrul proiectului constă în construirea unui parc tematic – Sat Pescăresc Tradițional, ca obiectiv turistic amplasat în imediata vecinătate a lacului Zaghen, pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp ce asigură cadrul natural cu specific deltaic.

Satul pescăresc este sistematizat cu trei alei majore ce reconstituie brațele Dunării, legate între ele printr-un sistem de alei secundare, pe fiecare alee fiind amplasate construcții reprezentative din localitățile corespunzătoare fiecarui braț al Dunării.

Obiectivul de investiții satul pescăresc este conceput prin reconstituirea unor elemente arhitecturale reprezentative, realizate cu tipologia constructivă și arhitecturală specifice zonei.

10 gospodării din diferite zone aferente zonei pescăresti deltaice, un pavilion multifuncțional cu arhitectura specifică unei cherhanale, un pavilion pentru ateliere de creatie, două mori de vânt din lemn vor contribui la realizarea siluetei de ansamblu arhitectural coerent și omogen a satului pescăresc.